adv

kontakt

Termometry maksymalne do badania konserw mięsnych

Istnieje możliwość wykonania termometrów maksymalnych o długości 60 mm i zakresie pomiarowym zawierającym 20°C w następujących podziałach temperaturowych:

+60 / +80°C
+70 / +90°C
+80 / +100°C
+90 / +110°C
+100 / +120°C
+110 / +130°C

Wartość działki elementarnej: 1,0°C
Dopuszczalny błąd wskazań: +/- 1,0°C

Oraz termometrów maksymalnych o długości 50 mm i zakresie pomiarowym 10°C, przedziale temperaturowym +60 / +130°C. Termometry są przeznaczone do badania maksymalnej temperatury w procesie pasteryzacji konserw z przetworami. Termometr jest umieszczany w konserwie w partii konserw przeznaczonych do pasteryzacji. Po procesie pasteryzacji konserwa jest otwierana i nie przeznacza się jej do konsumpcji. Na termometrze można odczytać czy proces pasteryzacji przebiegał w odpowiedniej temperaturze. Termometr do ponownego użytku jest gotowy po strząśnięcu słupka rtęci (jak w termometrze lekarskim szklonym). Termometry są oznaczone indywidualnym numerem. Na życzenie klienta do termometru za dodatkową opłatą może być wystawione świadectwo wzorcowania Urzędu Miar.

Działamy na terenie Śląska, zaopatrujemy firmy m.in. z takich miast jak: Katowice, Chorzów, Siemianowice Ślaskie, Zabrze, Gliwice, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Rybnik, Jastrzębie Zdrój, Żory, Pszczyna, Jaworzno, Ruda Śląska.
Wszelkie prawa zastrzeżone
Copyright © Sorbex 2011, realizacja: r-h.pl